FAQ Powerseal

Wanneer heb ik mijn cilinder terug?
De levertijd is 5-10 werkdagen. Deze is afhankelijk van de vereiste werkzaamheden (met of zonder lassen) die bij de cilinder uitgevoerd moeten worden. Er is echter de mogelijkheid om deze tijd te verkorten wanneer u kiest voor onze SnelService. U heeft uw cilinder dan terug in 2-4 werkdagen. Raadpleeg onze prijslijst voor meer informatie.
Wat zijn de kosten?
De kosten zullen variëren omdat deze afhankelijk zijn van de vereiste werkzaamheden. U heeft de laagste kosten wanneer de cilinder alleen een nieuwe coating krijgt en vervolgens wordt gehoond. Wanneer de cilinderwand is beschadigd, moeten we lassen en extra mechanische reparaties uitvoeren tegen meerkosten. U kunt bepaalde meerkosten vermijden wanneer u de cilinder gereinigd en geheel gedemonteerd (alle messing- en stalen delen verwijderen) naar ons verzend. Indien dit niet het geval is dienen we deze extra werkzaamheden zelf uit te voeren en zal dit dus meerkosten opleveren. Raadpleeg onze prijslijst voor meer informatie.
Hoe verzend ik mijn cilinder naar PowerSeal?
Print ons verzendformulier uit wat u kunt vinden op de website. Vul de gevraagde gegevens handmatig in en voeg dit formulier toe aan uw verpakte cilinder(s). Print indien gewenst de bestellijst zuigers en/of andere onderdelen uit en voeg dit formulier toe aan uw verpakte cilinder(s). Verzend het pakket naar PowerSeal:

PowerSeal® BV
De Tienden 30-32
Industrieterrein Eeneind II
5674 TB Nuenen
The Netherlands
Hoe kan ik zien of mijn cilinder gelast moet worden?
Als het basismetaal onder de bestaande coating of poorten en bruggen zichtbaar zijn beschadigd, zal de cilinder d.m.v. lassen gerepareerd moeten worden. Krassen in het basismetaal dieper dan 0.020mm zullen waarschijnlijk een lasreparatie vereisen. Gebroken uitlaat/-inlaatpoorten dienen ook gelast te worden. In sommige gevallen kunnen we de omvang van de schade of vereiste reparatie vereist niet bepalen voordat de oude coating is verwijderd. U zal dan hiervan op de hoogte worden gebracht.
Indien mijn cilinder is voorzien van poorten, beïnvloed een eventuele reparatie getunede poorten?
Nee. Onze PowerSeal® coating en reparatiewerkzaamheden gebeuren op een dusdanige manier dat deze geen invloed hebben op de getunede cilinderpoorten. U ontvangt deze in dezelfde conditie terug. Dit is ook 1 van de voordelen waarom u kiest voor een nieuwe PowerSeal® coating in plaats van een nieuwe cilinder. U bespaart hierin kosten omdat een nieuwe cilinder weer opnieuw getuned zal moeten worden. Indien we een beschadigde poort moeten repareren herstellen we deze volgens de eerdere specificaties.
Kunt u mijn cilinder naar een grotere cilinderhoud opboren en vervolgens coaten?
Ja. Wij bieden de dienst “groter boren” aan o.b.v. beschikbare zuigers of naar uw specificaties. Wij verzoeken wel om de bijbehorende zuiger met de cilinder mee te sturen, of u kunt een nieuwe zuiger direct bij ons bestellen. Hou er wel rekening mee dat wanneer u een cilinder groter boort, de powervalve(s), de kop, of de motor een modificatie vereisen om de grotere zuiger diameter te accepteren en om een goede prestatie te garanderen. Bel ons s.v.p. voor meer informatie.
Voert Powerseal modificaties uit aan de cilinderpoorten?
Nee, PowerSeal is gespecialiseerd in cilinderrevisie en het aanbrengen van een nieuwe coating. Neem s.v.p. contact op met een erkende motortuner om dergelijke modificaties aan te brengen.
Moet ik een zuiger aanleveren?
Nee. Wanneer een zuiger wordt geleverd of gekocht door ons zullen we de juiste bijpassende boring en zuigerspeling toepassen. Wanneer er geen zuiger wordt geleverd herstellen we de cilinder aan de hand van de OEM maatvoering.
Waarom zou ik mijn cilinder opnieuw laten coaten in plaat van een nieuwe te kopen?
Drie redenen: kwaliteit, kosten en tijd. De maatvoering en afwerking van een met PowerSeal® gecoate cilinder is superieur aan een OEM cilinder. Het aanbrengen van deze hoogwaardige coating kost veel minder dan het aankopen van een nieuwe cilinder. Tevens bespaart u kosten omdat een nieuwe cilinder weer opnieuw getuned zal moeten worden. In de meeste gevallen kunnen we uw cilinder sneller repareren dan een nieuwe cilinder wordt geleverd.
Waarom zou ik mijn cilinder opnieuw laten coaten in plaats van laten verbussen?
Het verbussen van een met Nikasil gecoate cilinder is een grote fout. Nikkel Silicium Carbide coating levert een perfecte smering, betere warmtegeleiding en een grotere slijtvastheid dan een bus. Een goed onderhouden gecoate cilinder zal beter presteren en heeft een hogere slijtvastheid waardoor de levensduur optimaal verlengd wordt. Ook houdt PowerSeal® coating de getunede cilinderpoorten intact.
Moet ik iets speciaals doen met de cilinder wanneer ik deze terug krijg en wil monteren?
Reinig de cilinder grondig voordat u deze installeert. Installeer de cilinder en rij deze in volgens de aanbevelingen van de fabrikant. Als u niet zeker weet dit te doen neem dan contact op PowerSeal of uw dealer. Geniet van uw nieuwe cilinder!
Wat moet ik doen als ik een probleem krijg met de cilinder?
Bij PowerSeal staan we achter ons werk. Wij zijn trots op onze eindcontrole en vakmanschap. Als u niet tevreden bent met ons product, neem dan s.v.p. contact met ons op zodat we het probleem kunnen aanpakken.
Kunnen jullie ook Multi- cilinderblokken van een nieuwe coating voorzien?
Ja, we kunnen een nieuwe coating aanbrengen op Multi- cilinderblokken, tot aan een V12!
Kunnen jullie Alusil™ cilinderblokken van een nieuwe coating voorzien?
Ja, we kunnen Alusil™ coaten met een hardere slijtvaste laag van Nikkel Silicium Carbide. Ook kunnen we gietijzeren, stalen en chromen cilinders van een nieuwe coating voorzien!